Kommunikation- hur svårt kan det va?

En av de sakerna som gjort att människan har kunnat utvecklas på det sättet vi har gjort är vår förmåga att kommunicera. Vi gör det hela tiden varje dag- via mail och telefon, i möten och workshops, när vi inte tror det och genom hur vi agerar. Hur är det då möjligt att vi med så mycket övning ändå inte riktigt får kläm på det där med kommunikation?
 
En väl fungerande och kommunikation och dialog är så viktig att den finns med i Arbetsmiljöverkets föreskrift om Organisatorisk och Social Arbetsmiljö!! För att kunna bidra med en väl fungerande kommunikation måste vi börja med förståelse för hur jag själv kommunicerar och hur jag kan uppfattas av andra men även at vi tillsammans kommer överens om hur vi vill kommunicera och hålla varandra ansvariga för det genom att t.ex. kunna hänvisa till spelregler. Vill vi ha ett positivt klimat där vi kan stödja, visa intresse, tillåta olikheter och berömma så behöver vi både förstå hur andra kan uppfatta ens enga kommunikationsstil samt att vi ger oss möjlighet att öva på hur vi för bättrar vår kommunikation gentemot andra.
 
För dig som vill ge dig själv en möjlighet att få insikt om hur du kan uppfattas och även hur du blir bättre på att kommunicera med andra håller jag en lunchworkshop i ämnet den 18 mars på Minc- Malmös Inkubator. Eventet kommer att vara på engelska och du hittar mer information samt anmäler dig här!

Kommentera gärna: